Empowering engineering excellence

Offshore energy courses

DOB-Online training course: Turbine History & Basic Components [NEDERLANDSTALIG]

3 hours: from 9:00 till 12:00

DOB-Online training course: Turbine History & Basic Components [NEDERLANDSTALIG]

Tijdens onze nieuwe DOB-online cursus zult u de basis leren van de geschiedenis en maatschappelijke impact van windturbines en zult u de essentiële componenten van een windturbine analyseren.

Please contact us for further information about our planning.

Fee:
€ 395,00 Excl. VAT
 

Waarom deze DOB-Online cursus voor u interessant is:

 • Verkrijg inzicht in de snelle groei en ontwikkeling van de offshore wind sector
 • Bouw kennis op over hoe (inter)nationaal beleid en maatschappelijke behoeften de ontwikkeling van offshore wind beïnvloeden
 • Begrijp hoe wind wordt omgezet in elektriciteit, hoe deze elektriciteit getransporteerd wordt naar de consumenten en hoe hiervan een succesvolle business case gemaakt wordt
 • Raak bekend met alle onderdelen van een offshore wind farm en hun bijbehorende functies

Inhoud van de cursus

Tijdens onze nieuwe DOB-online cursus zult u de basis leren van de geschiedenis en maatschappelijke impact van windturbines en zult u de essentiële componenten van een windturbine analyseren. De inspirerende colleges zullen bijdragen aan uw begrip van de razendsnelle groei van deze sector. Tevens krijgt u een praktische opdracht, zo dat u meteen uw nieuw opgedane kennis in de praktijk kunt brengen.

Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de offshore wind sector door mee te doen aan deze training. De offshore wind industrie heeft de afgelopen vijf jaar een gigantische transformatie doorgaan, zowel in grootte als het aantal projecten. Vaak zelfs tot verbazing van de sector zelf. Om in de voorhoede van deze innovatieve sector te blijven moeten bedrijven en hun personeel op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen. Met deze training kunt u dat bereiken!

Aansluitende modules

Naast de DOB-online cursus Turbine History & Basic Components , is er nog een andere DOB-online cursus over de installatie, uitvoering en onderhoud aspecten. Deze DOB-online training sluit aan op de Turbine History & Basic Components van een windturbine cursus. Klik hier voor meer informatie over de DOB-online cursus Basic Installation, O&M and future technologies.

DOB-box

Ter voorbereiding van de DOB-online cursus ontvangt u een DOB-box. Deze wordt aan huis (of op kantoor) afgeleverd. Deze DOB-box bevat nuttige documenten en een verassing, alles geheel in de stijl en met de hoge kwaliteit die u kunt verwachten van DOB-Academy.

Taal

Deze DOB-online cursus wordt, in tegenstelling tot de meeste van onze cursussen, in het Nederlands gegeven. Let wel: het cursus materiaal, zoals de power presentaties, zijn wel in het Engels. Maar er zal alleen Nederlandse gesproken worden.

 

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor nieuwkomers binnen de offshore wind industrie, evenals geïnteresseerden van buiten de sector. Er is geen achtergrondkennis of een technische achtergrond vereist.

Programma

 • Introductie in de maatschappelijke en politieke aspecten van de offshore wind industrie
 • Onderdelen van de windturbine en hoe een windturbine energie kan generen
 • Verschillende typen support structures en de elektrische infrastructuur van een offshore wind farm

Over de trainers

Klik hier (Engels) voor informatie over onze ervaren trainers

Datum & Tijd

Onze DOB-online cursussen zullen te volgen zijn via een interactieve live-stream. DOB-online Wind Turbine History and  Basic Components [NEDERLANDSTALIG] zal te volgen zijn op 3 juni van 09:00 tot 12:00.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met de course coördinator Laura Domenech opnemen via laura@dob-academy.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u behoefte aan advies over uw ontwikkelingsdoelen? Wij zijn er voor u! U kunt ons bereiken via post@dob-academy.nl

Waarom DOB – Academy?

 • U wordt altijd getraind door experts met meerdere jaren ervaring
 • Wij bieden cursussen voor alle niveaus: van introductie tot gevorderde offshore cursussen
 • Breidt uw netwerk uit terwijl u leert
 • Ontvang een DOB-box vol met nuttige informatie evenals een leerzame verassing

 

Wees op tijd met inschrijven! De deadline voor deze DOB-online cursus is: 27 mei